PALIRNA SYROVICE
  • Domů
  • Ceny a služby
  • Pěstitelské pálení
    • Technologie pálení
    • Příprava kvasu
    • Doba kvašení
    • O Methanolu
  • Moštování
  • O nás
  • Kontakt

Technologie pálení v lihovaru Svatý Urban

SCHEMA
Destilaci provádíme na klasickém měděném dvoukotlovém zařízení, splňujícím požadavky EU, od firmy Dio Hradec Králové s.r.o.. 

Hlavní výhody dvoukotlového systému:
  • pálenka má bohaté aroma a lepší chuťové atributy než u jednokotlového systému
  • ohřev kvasu probíhá napřímo, bez přestupního média (jednoplášťové kotle)
  • jedná se o tzv. klasický způsob pálení
  • proces pálení je snadno ovladatelný
  • technologie je nenáročná na údržbu


Pěstitelské pálení v lihovaru Svatý Urban

A) Pálení z vlastního kvasu: (Jak správně připravit kvas.)
Sjednáte si telefonicky termín pálení. (tel.: +420 608 855 582)
Optimální množství je 350 kg kvasu. Pokud přivezete menší množství kvasu než 350 kg, je možné ho sloučit s kvasem jiného zákazníka stejné kvality a druhu ovoce při zachování ceny. Menší množství než 350 kg kvasu nelze z technologického hlediska samostatně vypálit.

Po dohodě a dle termínu pálení je možné se zúčastnit procesu pálení s možností degustace. Samotná destilace trvá v rozmezí 3,5-5 hodin, poté je změřeno množství vypáleného alkoholu, vypočítán poplatek za pálení a provedeno vyúčtování s majitelem kvasu. Máte možnost určit si sílu destilátu (%) a zkušená obsluha vám dle Vašich požadavků může provést naředění na vámi požadovanou koncentraci.

Plnění do nádob
Doporučená lihovitost je 50%. Na destilát si přineste vlastní nádoby. Optimální jsou skleněné demižony v objemu  5 litrů případně opletené větší demižóny. Nouzově je možné použít PET lahve s víčky pro alkohol (např.od piva), ale jen pro převoz. Naprosto nevhodné jsou nádoby z plastů (kanystry, konve...), nebo PET lahve od limonád – nebezpečí kontaminace ftaláty.
Výhody pálení z vlastního kvasu
- můžete se přímo zúčastnit pálení svého kvasu a degustovat jeho kvalitu případně i v nezředěném stavu
- pálení můžete pojmout jako posezení s přáteli, které pozvete na Váš termín pálení
- včasnou objednávkou pálení přímo ovlivníte termín vypálení Vašeho produktu
- pokud přivezete více než 350 kg kvasu, máte jistotu, že je pálenka pouze z Vašeho ovoce

B) Pálení z dovezeného ovoce:
Chcete pálenku z vlastního ovoce a nevíte si rady? Přivezte k nám své ovoce a my se o všechno ostatní postaráme.
Zavolejte a domluvte si s námi termín (tel.: +420 608 855 582), přivezte nezpracované ovoce k nám do kvasírny na jeho naložení a kvašení v minimálně v množství 50 kg.
Bude s Vámi sepsána objednávka a při přejímce zaplatíte poplatek za zpracování, kvašení a skladování. Po 3 až 6 měsících budete vyzváni k vyzvednutí Vaší pálenky. Zde zaplatíte cenu již jen za pálení, jako byste si kvas zhotovili sami.
Výhody tohoto způsobu
- nemusíte se o nic starat
- garantujeme Vám  výtěžnost (neriskujete vady kvašení, či zoctování) Výtěžnost se počítá v litrech 50% destilátu na 100 kg ovoce.
- demineralizovaná voda potřebná k ředění na 50% je zdarma

Nevýhody
- nemůžete se zúčastnit pálení svého kvasu (na požádání je možné navštívit palírnu za provozu)
Kontakt
PROFITIS a.s.
Syrovice 143, 66467 Syrovice
RipeComp@seznam.cz


Otevírací doba: 
dle domluvy
​(palírna je otevřena do 5. 3. 2017)

Zavolejte a domluvte se telefonicky na tel.: +420 603 326 516

Ceník ke stažení
cenik_palirna_ripe_comp_2014.pdf
File Size: 25 kb
File Type: pdf
Download File

Certifikáty a oprávnění
osvedceni_kurz_pestitelskych_paliren.jpg
File Size: 1350 kb
File Type: jpg
Download File

koncese_vyroba_lihovin.jpg
File Size: 1280 kb
File Type: jpg
Download File

Osvedceni_lihovaru_svaty_urban.jpg
File Size: 722 kb
File Type: jpg
Download File

vypis_z_zivnostenskeho_rejstriku.pdf
File Size: 801 kb
File Type: pdf
Download File

vypis_z_obchodniho_rejstriku.pdf
File Size: 54 kb
File Type: pdf
Download File

zl_pestitelske_paleni.jpg
File Size: 1089 kb
File Type: jpg
Download File

zl_vyroba_napoju.jpg
File Size: 975 kb
File Type: jpg
Download File

Syrovice__schema_palirny
File Size: 543 kb
File Type: jpg
Download File

Zajímavosti o pálení
  • Jak správně připravit kvas
  • Příprava kvasu k pálení
  • Slivovice na wikipedii
  • Pálenice
  • Pěstitelské pálení
  • Destilace
  • Původní technologie výroby ovocných pálenek
Powered by Create your own unique website with customizable templates.

PALIRNA SYROVICE
Design by DivTag Themes