PALIRNA SYROVICE
  • Domů
  • Ceny a služby
  • Pěstitelské pálení
    • Technologie pálení
    • Příprava kvasu
    • Doba kvašení
    • O Methanolu
  • Moštování
  • O nás
  • Kontakt
NABÍZÍME:                         VOLEJTE 603 326 516
- vypálení vlastního kvasu: 167 Kč/l 50%

- vypálení vlast. kvasu nad 320l: 162 Kč/l 50%
- vypálení z dovezeného ovoce: 177 Kč/l 50%

3 kroky k vlastnímu ovocnému destilátu:

1) Připravený vlastní kvas

Naložte si sami kvas a již v době přípravy kvasu si zajistěte pořadí v naší palírně. Kvas nakládejte do kvasných nádob. Při volbě velikosti nádob myslete na to, že je plné kvasu povezete k nám (100l = cca. 100 kg). Nebo využijte možnost skladování kvasu rovnou v našem areálu.
2) Vypálení ovocného destilátu

Odborným zpracováním v klasické měděném dvoukotlové destilačním systému evropské úrovně si zajistíte kvalitní destilát bez nežádoucích příměsí a zdraví škodlivých látek.
3) Vyzvednutí hotového destilátu

Vyzvednete si pálenku z vlastního ovoce naředěnou dle Vašich pokynů. Ovocný destilát si odvezete ve vlastních nebo zakoupených nádobách. Poplatek za služby palírny je splatný při vydání destilátu.

Minimální množství dodaného kvasu na pálení je 50 kg. Minimální množství kvasu pro samostatné pálení je 350 kg. 
Optimální množství na samostatné pálení je 500 kg kvasu. Více informací viz pěstitelské pálení nebo na níže uvedených kontaktech.

Chcete pálenku z vlastního ovoce a nevíte si rady? Přivezte k nám své ovoce a my se o všechno ostatní postaráme.

Za mírný příplatek ovoce naložíme zakvasíme kulturními kvasinkami, přidáme enzym a potřebné živiny. Na kvašení budeme dohlížet, abychom Vám mohli vypálit lahodný destilát, na kterém si pochutnáte. 
Minimální množství dodaného ovoce na kvašení a pálení je 50 kg.  Minimální množství ovoce pro samostatné naložení a pálení je 400 kg. Více informací viz pěstitelské pálení nebo na níže uvedených kontaktech.
Průměrná výtěžnost destilátu ze 100 kg ovoce  při lihovitosti 50% je uvedena v záložce doba kvašení.

Palírna Svatý Urban v Syrovicích u Brna

Naložte si sami kvas a již v době přípravy kvasu si zajistěte pořadí v naší palírně. Kvas nakládejte do kvasných nádob (nejlépe s kvasnou zátkou), např. do plastových sudů s víkem. Při volbě velikosti nádob myslete na to, že je plné kvasu povezete k nám (100l = cca. 100 kg). Odborným zpracováním v klasickém měděném dvoukotlovém systému pálení špičkové evropské úrovně si zajistíte kvalitní destilát bez nežádoucích příměsí a zdraví škodlivých látek.

Surovinou vhodnou k výrobě ovocných pálenek může být jakékoliv ovoce s dostatečným množstvím zkvasitelných cukrů. (Jablka, hrušky, meruňky, broskve, třešně, višně, různé druhy slív, špendlíků či švestek).

Pravou slivovici připravujeme ze švestky domácí „Prunus domestica“. Ovoce musí být zralé, až přezrálé (t.j. začíná padat zralé ze stromů). Pro kvalitní pálenku je vhodné zpracovat pouze jeden druh ovoce.

Poplatek za služby kvasírny je splatný při přejímce ovoce. Poplatek za služby palírny je splatný při vydání destilátu.
Kontakt
PROFITIS a.s.
Syrovice 143, 66467 Syrovice
RipeComp@seznam.cz


Otevírací doba: 
dle domluvy
​(palírna je otevřena do 5. 3. 2017)

Zavolejte a domluvte se telefonicky na tel.: +420 603 326 516

Ceník ke stažení
cenik_palirna_ripe_comp_2014.pdf
File Size: 25 kb
File Type: pdf
Download File

Certifikáty a oprávnění
osvedceni_kurz_pestitelskych_paliren.jpg
File Size: 1350 kb
File Type: jpg
Download File

koncese_vyroba_lihovin.jpg
File Size: 1280 kb
File Type: jpg
Download File

Osvedceni_lihovaru_svaty_urban.jpg
File Size: 722 kb
File Type: jpg
Download File

vypis_z_zivnostenskeho_rejstriku.pdf
File Size: 801 kb
File Type: pdf
Download File

vypis_z_obchodniho_rejstriku.pdf
File Size: 54 kb
File Type: pdf
Download File

zl_pestitelske_paleni.jpg
File Size: 1089 kb
File Type: jpg
Download File

zl_vyroba_napoju.jpg
File Size: 975 kb
File Type: jpg
Download File

Syrovice__schema_palirny
File Size: 543 kb
File Type: jpg
Download File

Zajímavosti o pálení
  • Jak správně připravit kvas
  • Příprava kvasu k pálení
  • Slivovice na wikipedii
  • Pálenice
  • Pěstitelské pálení
  • Destilace
  • Původní technologie výroby ovocných pálenek
Powered by Create your own unique website with customizable templates.

PALIRNA SYROVICE
Design by DivTag Themes